Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за температура

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за температура

Колеги проблема е следния колата си загрява нормално, но като седя в задръстване и градусите отиват към 100 най-много 110 направи ми впечатление,че перката се включва чак на 100 градуса. Имам проблем с радиатора сълзи ми отдолу,но него мога да сменя чак след седмица пробвах с друг датчик на термостата,но положението е същото възможно ли е от радиатора да е цялата тази работа и има ли опасност да прецакам мотора така.Става въпрос за колата от подписа.Предварително благодаря на отзовалите се
    156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Най-важното е да има течност в системата,и съответно да ти отваря навреме термостата.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
      Най-важното е да има течност в системата,и съответно да ти отваря навреме термостата.

Ами течност има,но ми направи впечатление,че като смених датчика,след като го извадих беше сух,нямаше капка антифриз това значи ли че главата се е пекла през цялото това време без да бъде охлаждана ?
      156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
        Ами течност има,но ми направи впечатление,че като смених датчика,след като го извадих беше сух,нямаше капка антифриз това значи ли че главата се е пекла през цялото това време без да бъде охлаждана ?
        В горната дясна част на радиатора (пасажера) трябва да имаш за обезвъздушаване. Отвий го и наливай докато не потече от там
        Last edited by NightRider; d.m.y г., 20:42. Основание: Уточнение
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
          В горната дясна част на радиатора (пасажера) трябва да имаш за обезвъздушаване. Отвий го и наливай докато не потече от там

Това го направих обезвъздуших системата,антифриз сипах до горе.Просто тези градуси ме притесняват,да не стане някой фал,защото ги качва на 100,110 и след това ги сваля на 90 ама ми се струва,че са много тези градуси

Comment

Ако имаш възможност да я качнеш на лаптоп или пък с термометър си премери температурата,за да бъдеш спокоен.....щото и уреда може да те послъгва...

Comment

Това го направих обезвъздуших системата,антифриз сипах до горе.Просто тези градуси ме притесняват,да не стане някой фал,защото ги качва на 100,110 и след това ги сваля на 90 ама ми се струва,че са много тези градуси
              Термостатът ти отваря късно, блокира в затворено положение
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Ако имаш възможност да я качнеш на лаптоп или пък с термометър си премери температурата,за да бъдеш спокоен.....щото и уреда може да те послъгва...

Ясно ще отида да я закачат. Имам още едно питане прави ми впечатление,че при загрял мотор като я изръчкам във високите обороти и след това,като тръгвам да спирам оборотите ми падат и колата претриса все едно не и достига гориво и от това претрисане ми мъждука лампата за маслото,не го прави всеки път,а само понякога.

---------- Post added at 21:15 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Той е на 6 месеца,което пак не е гаранция да се е предал уж бер,уж не знам си кво!

Comment

Нищо подобно.Работи само втора степен на перките и чертата между 90 и 130 е 100гр.Дъвкано е в няколко теми.
                  АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                  http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

За притрисането и оборотите ще трябва некои други колеги да помагат.Дано те посъветват по-скоро,та да си наясно за какво иде реч.

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                      Нищо подобно.Работи само втора степен на перките и чертата между 90 и 130 е 100гр.Дъвкано е в няколко теми.
                      Колга а,защо работи само втора степен,смисъл проблема в перката ли е или в термостата и как да накарам първа степен да се включи ? Защото е имало случай,в който давам на контакт след изгасяне на мотора,и перката се включва сама докато съм на контакт ?

За притрисането и оборотите ще трябва некои други колеги да помагат.Дано те посъветват по-скоро,та да си наясно за какво иде реч.
                      Мерси братле

Comment

първа степен не се усеща ако се опитваш от вътре в колата да разбереш дъли е включило. между другото като се премахне катализатора и колата се охлажда по добре.
                        JTD 105+

Comment

Включва ли ти се вентилаторът на 1ва степен
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Колга а,защо работи само втора степен,смисъл проблема в перката ли е или в термостата и как да накарам първа степен да се включи ? Защото е имало случай,в който давам на контакт след изгасяне на мотора,и перката се включва сама докато съм на контакт ?
                            Изгорял реостат или скапано реле.
                            Докато не отстраниш причината,няма да тръгне.
                            Ако температурата на двигателя е висока,перката ще върти до падането и щом има захранване.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Включва ли ти се вентилаторът на 1ва степен

Не стигне ли 90 градуса се включва директно 2 ра степен

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Изгорял реостат или скапано реле.
                              Докато не отстраниш причината,няма да тръгне.
                              Ако температурата на двигателя е висока,перката ще върти до падането и щом има захранване.

Ясно колега благодаря ти. Опасно ли е да я карам така още седмица ?

Comment

Working...
                              X